loading...
سیم بکسل جنرال
حسین اسماعیلی بازدید : 19 شنبه 23 دی 1402 نظرات (0)

تفاوت فیلتر سپرایتور کمپرسور و موتور دیزل

فیلتر های صنعتی در شکل های مختلف، با قابلیت جذب ذرات در ابعاد مختلف و با قابلیت جذب ذرات معلق جامد و مایع تولید شده و بر روی انواع ماشین آلات صنعتی اتصال پیدا می کنند. 

مبنای عملکرد فیلتر های صنعتی عبور یک جریان سیال در فاز مایع یا گازی از یک صافی که اغلب یا بصورت الیاف طبیعی از جنس سلولزی (فیلتر های گازوئیل، روغن و هوا)  هستند و یا از جنس الیاف مصنوعی (فیلتر های سپراتور آبگیر و کمپرسور و هوا). استفاده از فیلتر ها بر روی ماشین آلات صنعتی نه تنها به بهبود عملکرد و افزایش راندمان ماشین آلات می انجامد بلکه سبب افزایش طول عمر اجزای ماشین آلات با کاهش سایش و رسوب در سیستم می شود.

کوتاه ترین تحلیل در تفسیر تفاوت فیلتر سپرایتور کمپرسور و فیلتر سپرایتور (آبگیر) موتور دیزل در این است که فیلتر سپرایتور کمپرسور به منظور جداسازی قطرات روغن ریز معلق در هوای فشرده خروجی پمپ اسکرو کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد حال آنکه فیلتر سپرایتور موتور دیزل به منظور جداسازی قطرات آب معلق در سوخت گازوئیل موتور دیزل اتصال پیدا می کند. با این وجود و به منظور بررسی دقیق تر ساختار، متریال و برند های معتبر انواع فیلتر صنعتی در ادامه مقاله به معرفی فیلتر های صنعتی در اشکال مختلف و مقایسه قابلیت های کاری آنها می پردازیم. در انتهای مقاله نیز به معرفی معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر های صنعتی می پردازیم.

فیلتر سپرایتور موتور دیزل

موتور های دیزلی یا گازوئیل سوز پر مصرف ترین نوع موتور های احتراق داخلی هستند که نه تنها بر روی بسیاری از خودروهای سواری بلکه بر روی اغلب تراک ها، کامیون ها، ماشین آلات راهسازی و معدنی از جمله لودر و بیل مکانیکی، انواع دیزل ژنراتور ها و کشتی ها اتصال پیدا می کنند. موتور های دیزلی از سوخت گازوئیل بعنوان مولد نیرو استفاده می کنند. گازوئیل سوختی با عدد اکتان نسبتا بالا بوده و سوخت آن در موتور دیزلی گشتاور حرکتی بالایی را به همراه دارد. با این وجود انواع مختلفی از آلاینده ها هم در فاز جامد (شامل انواع شن و سنگ ریزه، خاک و غبار، دوده و الیاف و شیشه) و هم در فاز مایع (روغن و آب) در این سوخت وجود دارد. آلاینده های گازوئیل مصرفی موتور های دیزلی هم در مرحله انتقال از پالایشگاه و هم در مرحله ذخیره سازی در تانکر ها با این سوخت ترکیب می شوند.

فیلتر گازوئیل Fuel filter در گذشته تنها با قابلیت جذب آلاینده های فاز جامد گازوئیل با ساختاری شبیه به فیلتر های روغن و تنها از یک کارتریج سلولزی تولید می شود. جذب آلاینده های فاز جامد هر چند با جلوگیری از رسوب ذرات جامد مانع از سایش بین اجزای فلزی موتور دیزل می شد اما در برابر عبور قطرات آب معلق در گازوئیل مقاومتی ایجاد نمی کرد. فیلتر سپراتور موتور دیزل که امروزه بر روی ماشین های سنگین اتصال پیدا می کند در بخش کارتریج از دو بخش مجزا یکی الیاف سلولزی با قابلیت جذب آلاینده های فاز جامد و یک بخش الیاف مصنوعی به منظور جداسازی و ته نشینی قطرات آب معلق در گازوئیل تولید می شود.

عدم ورود قطرات آب به داخل موتور احتراق دیزلی با بکارگیری فیلتر سپرایتور نه تنها مانع از زنگ زدگی بخش های مختلف موتور دیزل از جمله سیستم انژکتور می شود بلکه با افزایش دمای احتراق سبب افزایش گشتاور خروجی و راندمان موتور دیزل می گردد. از آنجایی که فیلتر های سپرایتور موتور دیزل به منظور جذب و حذف قطرات آب مورد استفاده قرار می گیرند آنها را تحت نام فیلتر آبگیر یا فیلتر آبگیر موتور دیزل نیز می شناسند. فیلتر آبگیر سپرایتور موتور دیزلی دارای یک محفظه نگهدارنده در کف قوطی پیچی شکل می باشد که قطرات آب جذب شده در آن ذخیره و قابلیت تخلیه را دارند.

فیلتر سپرایتور کمپرسور اسکرو

کمپرسور ها یکی از مولد های پر قدرت نیرو محرکه محسوب می شوند. در واقع الکتروموتور ها (مبدل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی) ، موتور های احتراق داخلی (مبدل سوخت های فسیلی به انرژی مکانیکی) و کمپرسور ها سه مورد از پر کاربرد ترین ماشین های تولید نیرو محرکه در صنعت محسوب می شوند. کمپرسور ها با فشرده سازی هوا با بکارگیری یک پمپ اسکرو نیروی محرکه مصرفی بسیاری از ماشین آلات مانند پمپ های دیافراگمی، پرچ زن ها و بسیاری از دستگاه های حفاری و صنعتی را فراهم می آورند.

کمپرسور ها با مکش ها در سمت ورودی و در فشار محیط کار خود را آغاز می کنند. هوای مکش شده توسط کمپرسور اسکرو از داخل یک پمپ با دنده های اسپیرال تحت نام پمپ اسکرو عبور کرده و با پیشروی در این پمپ فشرده شده و فشار آن افزایش می یابد. به منظور جلوگیری از پس روی هوا بین دنه های اسپرال پمپ اسکرو از یک سمت و روان کاری دنده های پمپ از سمت دیگر پمپ همواره روغن کاری می شود. قطرات روغن در طی مراحل فشرده سازی هوا با هوای فشرده آمیخته شده و به صورت پودری از داخل پمپ اسکرو کمپرسور خارج می شوند. هوای فشرده ازپمپ اسکرو کمپرسور در دمای بالا با مخلوطی از قطرات ریز و درشت روغن ابتدا به یک صفحه فلزی برخورد کرده تا قطرات درشت روغن معلق از آن جدا شوند. در مرحله با بکارگیری فیلتر سپرایتور روغن از هوای کمپرسور به جداسازی قطرات پودری و ریزتر روغن از هوای فشرده خروجی از کمپرسور ها می پردازند.

فیلتر سپرایتور کمپرسور از الیاف مصنوعی به رنگ شیری و به شکل استوانه ای تولید می شود. این الیاف مصنوعی در بیرون توسط مش های فلزی محصور می شوند. اغلب نمونه های فیلتر سپرایتور کمپرسور که با برند های معتبر تولید شده باشند به منظور جلوگیری از آتش سوزی در عملکرد کمپرسور متصل به یک ارت گیر هستند. بکار گیری فیلتر سپرایتور کمپرسور نه تنها مانع از هدر رفت روغن از کمپرسور و کاهش هزینه های جایگزینی روغن می شود بلکه با بهبود کیفیت هوای خروجی مانع از آسیب به ماشین های ثانویه مصرف کننده هوای فشرده شده از آلودگی محیطی نیز جلوگیری به عمل می آورد.

برندهای معتبر تولید کننده فیلتر سپرایتور

همانطور که در بالا نیز مشخص شد ساختار و کاربری فیلتر سپرایتور آبگیر موتور دیزل کاملا متفاوت با فیلتر سپرایتور کمپرسور می باشد. از این رو برند های تولید کننده این دو نوع فیلتر نیز کاملا متفاوت می باشند. از آنجایی که کمپرسور ها در قیاس با موتور های دیزلی کاربری بسیار محدودتری دارند برند های معتبر تولید کننده فیلتر سپرایتور کمپرسور نیز بسیار محدودتر می باشد. از شناخته شده ترین برند های تولید کننده فیلتر سپرایتور کمپرسور برند ترکان فیلتر محصول کشور ایران می باشد که به تولید محصولاتی با استاندارد های جهانی می پردازد. برند های اطلس کپکو و مان از دیگر برند های شناخته شده تولید کننده فیلتر سپرایتور کمپرسور محسوب می شوند.

فیلتر های سپرایتور آبگیر موتور دیزل که بر روی موتور های دیزلی کومنز CUMMINS ، کاترپیلار CAT ، دویتس DEUTZ ، پرکینز PERKINS ، هیوندا HYUNDAI و ... اتصال پیدا می کنند دارای گستردگی بسیار بالایی هستند. برخی از شناخته شده ترین برند های تولید کننده فیلتر سپرایتور آبگیر موتور دیزل را در زیر معرفی می کنیم.

  • فیلتر سپرایتور آبگیر دونالدسون DONALDSON : برند دونالدسون محصول کشور آمریکا و یکی از شناخته شده ترین تولید کنندگان فیلتر های صنعتی می باشد. فیلتر سپرایتور آبگیر دونالدسون با پیشوند FS در کدهای مختلف برای انواع موتور های دیزلی به بازار عرضه شده قابلیت جذب بسیار بالا و دوام فوق العاده ای دارد.
  • فیلتر سپرایتور آبگیر فیلیتگارد Fleetguard: برند فیلیتگارد محصول کشور آمریکا و در واقع از زیر مجموعه های برند کومنز CUMMINS می باشد که انواع فیلتر روغنریال فیلتر آبگیر و فیلتر هوای آن بصورت قطعه اصلی بر روی کلیه موتور های دیزلی کومنز بصورت قطعه OE اتصال پیدا می کند.
  • فیلتر سپرایتور آبگیر ولوو VOLVO : برند ولوو سوئد یکی از شناخته شده ترین برند های تولید کننده انواع تراک و ماشین آلات راهسازی و معدنی می باشد. فیلتر ولوو و ولوو پنتا در نوع فیلتر روغن و فیلتر سپرایتور بالاخص بر روی موتور های دیزلی انواع دیزل ژنراتور ها بصورت قطعه اصلی اتصال پیدا می کند.
  • فیلتر سپرایتور مان MANN : برند MANN مان محصول کشور آلمان می باشد. فیلتر آبگیر مان تحت نام فیلتر دویتس نیز تولید می شود و بر روی کلیه موتور های دیزلی دویتس DEUTZ بصورت قطعه اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.

www.rokna.net

حسین اسماعیلی بازدید : 13 چهارشنبه 29 آذر 1402 نظرات (0)

 فیلتر صنعتی چیست و انواع آن کدامند 

به گزارش شمانیوز "فیلتر های صنعتی قطعاتی متشکل از چند بخش هستند که برای تصفیه و پاکسازی سیالات در فاز مایع و گاز مورد استفاده قرار می گیرند. از فیلتر های صنعتی برای تصفبه هوا، آب، روغن، بنزین و گازوئیل (انواع سوخت) و سیالات دیگر از انواع آلودگی ها استفاده می شود. آلاینده های سیالات در فاز های جامد شامل انواع سنگریزه، گرد و غبار، دوده، مو و الیاف و در فاز مایع اغلب در سوخت گازوئیل از نوع آب یافت می شوند. فیلتر های صنعتی در اشکال مختلف و با بکارگیری انواع مختلفی از کارتریج برای جذب، نگهداری و حذف این آلاینده ها مورد استفاده قرار می گیرند."

کارتریج فیلتر صنعتی مهمترین بخش آن می باشد که بسته به اینکه می بایست برای جذب چه نوع آلاینده ای مورد استفاده قرار گیرد در انواع و متریال های مختلف استفاده می شود. کارتریج های کاغذی که در واقع از الیاف طبیعی سلولزی تولید می شوند پر مصرف ترین نوع کارتریج های فیلتر را تشکیل می دهد. انواع فیلتر های هوا، فیلتر های روغن لوبریکانت و هیدرولیک و فیلتر های گازوئیل از کارتریج های سلولزی استفاده می کنند. این کاغذ های سلولزی بصورت چین خورده مورد استفاده قرار می گیرند تا دارای سطح مقطع بیشتری در تماس با سیال و در نتیجه قابلیت عبور دبی بالاتری از جریان بوده منافذ بیشتری برای جذب و نگهداری آلاینده ها باشند.

در تولید کارتریج برخی از انواع فیلتر های صنعتی مانند فیلتر های سپراتور کمپرسور و فیلتر های سیپراتور آبگیر از الیاف مصنوعی استفاده می شود. این الیاف با تراکم مختلف با سایز منافذ مختلفی در تولید کارتریج مورد استفاده قرار گرفته و طراحی آنها بگونه ای است که حداقل افت فشار را در جریان سیال سبب شوند. در زیر به دسته بندی انواع فیلتر های صنعتی می پردازیم.

فیلتر گازوئیل Fuel Filter

اغلب ماشین آلات سنگین صنعتی از موتور های احتراق داخلی از نوع دیزلی استفاده می کنند. موتور های دیزلی از سوخت گازوئیل در فرایند احتراق استفاده می کنند که سوختی مملو از انواع آلاینده ها می باشد. آلاینده های گازوئیل در فاز جامد شامل انواع گرد و غبار و ینگریزه، دوده، شیشه و الیاف بوده و در فاز مایع نیز شامل قطرات پودری و پراکنده آب هستند. از این رو بگارگیری فیلتر گازوئیل بر روی موتور های دیزلی می تواند در افزایش طول عمر اجزای موتور و بهبود فرایند احتراق موثر باشد.

فیلتر های گازوئیل در دو شکل اصلی شامل فیلتر های استوانه ای کارتریجی و فیلتر های پیچی spin-on تولید می شوند. فیلتر های استوانه ای کارتریجی در سایز های بزرگ و اغلب برای تصفیه گازوئیل پیش و یا پس از ذخیره در مخازن نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرند. این در حالی است که فیلتر های پیچی دارای یک قوطی فلزی نگهدارنده کارتریج بوده سرعت اتصال و تعویض بالایی داشته و بر روی انواع موتور های دیزلی اتصال پیدا می کنند.

فیلتر های گازوئیل نسل قدیم تنها قابلیت جذب آلاینده های فاز جامد را داشتند و تنها دارای یک کارتریج سلولزی بودند. نسل جدید فیلتر های گازوئیل تحت نام فیلتر سپراتور آبگیر گازوئیل شناخته می شود که دارای کارتریج های دو بخشی بوده و علاوه بر کاغذ سلولزی از الیاف مصنوعی برای جذب و ادغام قطرات آب معلق استفاده می کند. این قطرات ادغام شده در نهایت به مخزنی در کف فیلتر سقوط کرده در آنجا ذخیره و حتی تخلیه می شوند.

فیلتر هوا Air Filter

یکی دیگر از انواع کاربردی فیلتر های صنعتی فیلتر های هوا هستند. فیلتر هوا خود در دو دسته اصلی فیلتر هوای موتور و فیلتر هوای کابین قابل دسته بندی می باشد. از فیلتر هوا برای پاکسازی هوا از انواع آلاینده ها شامل گرو غبار، دوده، رطوبت و روغن استفاده می شود و اغلب از کارتریج های کاغذی که از الیاف طبیعی سلولزی تشکیل شده اند برای تولید فیلتر هوا استفاده می شود. تراکم، ضخامت و ابهاد فیلتر هوا بسته به شرایط کاری و دبی جریان هوا می باشد.

موتور های احتراق داخلی از درصد بالایی هوا در فشار طبیعی و یا بصورت فشرده (در صورت داشتن سوپر شارژر) در ترکیب با سوخت در فرایند احتراق استفاده می کنند. این هوا پیش از ورود به محفظه موتور می بایست از آلاینده ها تصفیه شده باشد تا از خراش و آسیب به اجزای موتور جلوگیری شود و هم راندمان احتراق بالا رود. در این موارد اغلب از فیلتر های هوای استوانه ای بر روی موتور ها استفاده می شود. علاوه بر موتور های احتراق از این فیلتر های هوا در ورودی کمپرسور های موا نیز که دبی بسیار بالایی از هوا را مکش می کنند استفاده می شود.

فیلتر هوای کابین در واقع فیلتری به منظور تصفیه هوا پیش از ورود به کابین اپراتور و سر نشینان می باشد. فیلتر هوای کابین اغلب بصورت تخت و در شکل های مستطیل، ذوزنه و یا در طرح های مختلف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و از الیاف سلولزی در تولید آن استفاده شده است.

فیلتر روغن Lube Filter

یکی از مهمترین نوع فیلتر های صنعتی فیلتر روغن می باشد که اغلب با بکارگیری کارتریج های سلولزی تولید می شود. فیلتر روغن در دو نوع اصلی مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از:

فیلتر روغن روان کننده Lube filter: از فیلتر روغن روان کننده هم بصورت استوانه ای کارتریجی و هم از نوع پیچی با محفظه فلزی برای تصفیه روغن روان کننده در موتور های دیزلی، دستگاه های تراش، کمپرسور ها و ... استفاده می شود. این نوع فیلتر ها دارای کاغذ های سلولزی بعنوان کارتریج هستند. نمونه های پیچی از این سری فیلتر روغن صنعتی هم بصورت جریان کامل Full Flow و هم بصورت فیلتر بای پس By-pass برای عبور بخشی از جریان روغن مورد استفاده قرار می گیرد.

فیلتر روغن هیدرولیک Hydraulic filter: این دسته از فیلتر های روغن صنعتی برای تصفیه روغن هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند. این فیلتر ها در واقع فیلتر های پر فشار هستند و برای عملکرد در فشار بالا طراحی شده و از این رو اغلب دارای بدنه ای از جنس مش فلزی هستند که دارای روزه های بسیار ریزی است.

فیلتر کمپرسور

یکی دیگر از فیلتر های مهم صنعتی فیلتر کمپرسور یا فیلتر سپراتور کمپرسور می باشد. این نوع فیلتر در واقع نوعی خاص از فیلتر هوا می باشد که به منظور تصفبه هوای پر فشار خروجی از پمپ اسکرو کمپرسور ها مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر سپراتور کمپرسور در واقع فیلتر روغن از هوای فشرده کمپرسور بوده و از کارتریج هایی از الیاف مصنوعی تولید می شود. این فیلتر برای جداسازی فطرات ریز روغن معلق در هوا و در خروجی پمچ اسکرو اتصال پیدا می کند.

در کمپرسور های صنعتی در فرایند فشرده سازی هوا از پمپ های اسکرو استفاده می شود. هوا در بین پره های مارپیچ این پمپ ها گرفتار شده و با پیش روی به سمت جلو فشرده سازی می شود. از روغن برای روان کاری پره ها و به منظور پر کردن فضای بین پره ای به منظور جلوگیری از نشت و پسزنی هوا استفاده می شود. از این رو هوای فشرده دارای قطرات ریز روغن معلق می باشد.

فیلتر سپراتور کمپرسور به شکل استوانه ای با یک پوشش بیرونی از جنس فلزی بصورت لانه زنبوری پوشانیده می شود. این فیلتر ها با جذب روغن نه تنها بهب بهبود کیفیت هوا کمک می کنند بلکه از آلودگی ماشین آلات ثانیوه که از هوای فشرده بعنوان مولد استفاده می کنند مانند پمپ دیافراگمی جلوگیری می کنند. همچنین با جلوگیری از خروجی روغن از کمپرسور و بازگرداندن آن به مخزن ذخیره روغن از هدر رفتن روغن جلوگیری کرده به کاهش هزینه های جانبی کمپرسور کمک می کنند. فیلتر سپراتور کمپرسور با برند های مختلفی تولید می شود که برند ترکان فیلتر یکی از برند های ایرانی با کیفیت تولید کننده این محصول است.

حسین اسماعیلی بازدید : 26 شنبه 04 شهریور 1402 نظرات (0)

به گزارش ویستا "ماشین آلات سنگین صنعتی در بخش های مختلفی از فیلتر آلات برای تصفیه و پاکسازی سیالات در فاز مایع و گاز استفاده می کنند. از این رو انواع، شکل ها و استاندارد های مختلفی از فیلتر ها متناسب با نوع سیال، نوع آلاینده های سیال، ابعاد آلاینده ها، فشار جریان سیال، دمای سیال و حساسیت ماشین آلات صنعتی طراحی و تولید می شوند. با بهبود تکنولوژی، ماشین آلاتی با تلرانس ابعادی بسیار کمتر و دقت بالاتر تولید می شوند که نیاز به فیلترهای صنعتی با قابلیت بالاتری در جذب و حذف آلاینده ها را طلب می کنند.یکی از مهمترین بخش محرک در اغلب ماشین آلات صنعتی، موتور های احتراق داخلی هستند. این موتورها که برای ماشین آلات سبک‌تر از نوع بنزینی یا گازی و در نوع سنگین تر اغلب بصورت موتور دیزل با سوخت گازوئیل کار می کنند مصرف کننده انواع مختلفی از فیلتر هستند. برخی از مهمترین فیلتر های مصرفی بر روی موتور های دیزلی هستند به قرار زیر هستند."

  • فیلتر گازوئیل: سوخت گازوئیل یکی از آلوده ترین انواع سوخت مصرفی موتور های دیزلی و در مجموع میان تمامی سوخت های فسیلی محسوب می شود. آلاینده های گازوئیل تک فاز نیستند و نه تنها انواع سنگ ریزه، گرد و غبار و الیاف در آنها یافت می شود بلکه قطرات ریز آب معلق نیز دارد. فیلتر گازوئیل در نوع سنتی تنها دارای یک کارتریج سلولزی و جاذب ذرات جامد معلق بود اما نمونه های مدرن که تحت نام فیلتر آبگیر مورد استفاده قرار می گیرد از دو بخش کارتریج استفاده کرده و به حذف قطرات آب نیز می پردازد.
  • فیلتر روغن: جریان و گردش روغن در موتور های احتراق بنزینی و دیزلی با سه هدف صورت می پذیرد. روانکاری، خنک کاری و انتقال آلاینده های محفظه موتور و جذب آن توسط فیلتر روغن. در اغلب کاربری های مدرن فیلتر های روغن به شکل پیچی مورد استفاده قرار گرفته و از کارتریج های سلولزی برای جذب آلاینده های موتور که اغلب یا به شکل پلیسه های فلزی ناشی از حرکت رینگ پیستون در داخل بوش و یا دوده ناشی از انفجار هستند می پردازد.
  • فیلتر هیدرولیک: در واقع نوعی از فیلتر های روغن می باشد که برای تصفیه جریان روغن هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر های هیدرولیک برای داشتن مقاومت مناسب در برابر دما و فشار بالای روغن هیدرولیک اغلب دارای یک مش فلزی بر روی کارتریج خود هستند. نقش فیلتر هیدرولیک با توجه به دما و فشار بالای جریان در سیستم های هیدرولیک در افزایش طول عمر این اجزا و قطعات بسیار محسوس می باشد.
  • فیلتر هوای موتور: اغلب به شکل کارتریجی و استوانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر هوای موتور با حذف آلاینده ها از هوای ورودی به موتور نقشی موثر در جلوگیری از ایجاد رسوب در موتور، آسیب به اجزا و در جهت افزایش راندمان موتور مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر های هوای کارتریجی بصورت خاص در ورودی کمپرسور ها نیز که نقش فشرده سازی هوا و ایجاد توان پنوماتیکی را بر عهده دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

لیست کامل فیلتر آلات صنعتی

فاکتور های کیفی فیلتر آلات صنعتی کدامند

با توجه به اینکه فیلتر آلات قطعاتی مصرفی هستند، فاکتور هایی که به بهبود عملکرد و افزایش طول عمر این قطعات می انجامند دارای اهمیت بالایی هستند. برخی از این فاکتور ها حتی بصورت بصری نیز قابل مشاهده هستند و برخی دیگر می بایست بصورت تست آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گیرند. در زیر به بررسی برخی فاکتور های کیفی فیلتر آلات صنعتی می پردازیم.

  • سطح مقطع کاغذ فیلتر: یکی از مهمترین فاکتور کیفی و چالشی بزرگ برای تولید کنندگان فیلتر آلات محسوب می شود. سطح مقطع بالاتر کارتریج سطح تماس بالاتری را با سیال پدید آورده و قابلیت جذب بالاتر و اجازه عبور دبی جریان بالاتری از سیال را می دهد. به همین علت است که کاغذ فیلتر آلات را بصورت چین دار تولید می کنند تا سطح مقطع تماس بالاتری را پدید آورد.
  • قابلیت جذب آلاینده ها: جذب و نگهداری درصد بالایی از آلاینده ها و در ابعاد میکرونی کوچکتر همواره از مهمترین فاکتور های کیفی فیلتر آلات صنعتی محسوب می شود. برای دستیابی به این هدف اغلب استفاده از کاغذ هایی با ضخامت بالاتر و فشردگی و چگالی بالاتر می بایست مورد استفاده قرار گیرد. اما مشکلی که در بکارگیری کاغذ های فشرده پدید می آید افت فشار جریان سیال قبل و بعد از فیلتر می باشد که یک چالش بزرگ برای تولید کنندگان فیلتر صنعتی محسوب می شود.
  • مقاومت فیلتر در برابر فشار و حرارت: این مقاومت می بایست هم در بخش کاسه فلزی و هم در قسمت کارتریج فیلتر آلات وجود داشته باشد. جلوگیری از همپاشی کارتریج فیلتر آلات بالاخص در مورد فیلتر های هیدرولیکی که با فشار بالایی سر و کار دارند نیاز به تکنولوژی های مدرن در تولید دارد.

فیلتر کمپرسور

به نقل از پارس ناز بر روی کمپرسور ها نیز انواع فیلتر هوا و روغن اتصال پیدا می کند. اما آنچه در عرف فیلتر کمپرسور نامیده می شود در واقع یک فیلتر تفکیک کننده روغن از هوا می باشد. در واقع هوای فشرده در دمای بالا از پمپ اسکرو کمپرسور خارج شده و دارای ذرات روغن معلق می باشد.

برای پاکسازی این ذرات ابتدا هوا در دما و فشار بالا به یک سطح برخورد می کند که بخش عمده ای از روغن خود را از دست می دهد. سپس به فیلتر روغن از هوای کمپرسور وارد شده و ذرات روغن معلق خود در سایز های کوچکتر را نیز از دست می دهد تا با کیفیت بالا و آلاینده های کمتری به بیرون هدایت شود.

لفظ فیلتر سپراتور یا تفکیک کننده یک لفظ عمومی می باشد که هم برای فیلتر های روغن از هوای کمپرسور و هم برای فیلتر های آب از گازوئیل بکار می رود در حالی که این دو فیلتر دارای ساختار کاملا متفاوت و قیمت های بسیار متفاوتی نیز هستند.

چه برندی از فیلتر آلات صنعتی را استفاده کنیم؟

با توجه به گستردگی بسیار زیاد در کاربری فیلتر های صنعتی برند های بسیار متنوعی نیز به تولید این محصول می پردازند. برند تولید کننده فیلتر بصورت مستقیم بر روی کیفیت، قابلیت جذب و نگهداری آلاینده ها، دوام و طول عمر تاثیر داشته و از فاکتور های تاثیر گذار بر برند فیلتر آلات نیز محسوب می شود. برای بسیاری از کاربران که آشنایی کاملی با مشخصات فنی فیلتر ها ندارند برند و کشور تولید کننده از مهمترین فاکتور ها در انتخاب این محصول مصرفی صنایع سنگین محسوب می شود که در واقع معیاری صحیح نیز می باشد. در زیر به معرفی چند مورد از معتبر ترین برند های فیلتر آلات صنعتی می پردازیم.

  • فیلتر مان MANN : برند مان یکی از شناخته شده ترین و معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر صنعتی در دنیا محسوب می شود. این برند آلمانی بالاخص در زمینه تولید فیلتر روغن و فیلتر هوا در نوع موتور و کابین بسیار شناخته شده می باشد. فیلتر های پیچی این برند به رنگ مشکی به بازار عرضه می شوند.
  • فیلتر کاترپیلار CAT : این برند آمریکایی را احتمالا یا با رنگ معروف کاترپیلاری و یا با ماشین آلات راهسازی تولید این برند مانند انواع بولدوزر و بیل مکانیکی می شناسید. فیلتر آلات صنعتی کاترپیلار یکی از با دوام ترین نوع فیلتر آلات و محصول کشور آمریکا می باشند.
  • فیلتر فیلیتگارد Fleetguard : این برند تولید کننده در واقع توسط برند معتبر Cummins آمریکا و برای موتور های دیزل این برند تولید شده و از برند های برتر تولید کننده فیلتر صنعتی بالاخص در زمینه تصفیه روغن های موتور و گازوئیل سوخت موتور دیزل می باشد.
  • فیلتر WIX : برنید آمریکایی با گستردگی بسیار بالا در تولید فیلتر هایی با تنوع بالا در سایز و نوع برای انواع ماشین آلات صنعتی سنگین می باشد. فیلتر WIX برای انواع موتور های ماشین آلات صنعتی از جمله ژنراتور ها و کمپرسور ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • فیلتر ترکان TORKAN : یک برند ایرانی با استاندارد هایی در سطح جهانی می باشد. فیلتر کمپرسور ترکان که برای تصفیه روغن از هوای خروجی از کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد با قابلیت جذب روغن در ابعاد میکرونی و طول عمر بسیار بالا می باشد که از الیاف مصنوعی در قسمت کارتریج استفاده می کند. برند ترکان علاوه بر فیلتر های کمپرسور به تولید فیلتر های هوا نیز شناخته می شود.
  • فیلتر دونالدسون DONALDSON : برندی آمریکایی و تولید کننده نمونه های مدرن فیلتر آلات می باشد. این برند در تولید فیلتر صنعتی مصرفی موتور های دیزل بالاخص فیلتر های روغن و گازوئیل و همچنین فیلتر روغن هیدرولیک بصورت تخصصی فعالیت دارد.
حسین اسماعیلی بازدید : 29 چهارشنبه 28 تیر 1402 نظرات (0)

نحوه عملکرد فیلتر سپراتور روغن از هوای کمپرسور

به گزارش فیلتر مانا "بیشتر روغن مخلوط با هوای خروجی پمپ اسکرو در کمپرسور توسط نیروی گریز از مرکز جدا می شود. مخلوط هوا و روغن با زاویه وارد مخزن جداکننده می شود، بنابراین بیشتر روغن به بیرون رانده می شود و به داخل ظرف روغن می ریزد. معمولاً یک صفحه اسپلش تعبیه شده است که از برخورد مستقیم مخلوط هوا و روغن به فیلتر سپراتور کمپرسور جلوگیری می کند، 85 درصد روغن از این طریق جدا می شود. 15 درصد باقیمانده هوای فشرده به صورت قطرات کوچک و غبار وجود دارد. همانطور که این هوای فشرده روغنی از فیلتر سپراتور کمپرسور جریان می یابد، قطرات کوچک با هم ترکیب می شوند و قطرات بزرگی را تشکیل می دهند تا زمانی که سقوط کنند و در انتهای فیلتر جمع شوند، سپس این روغن مکیده شده و توسط خط کشنده خارج می شود. این مکانیزم هر چند ساده است اما طراحی ساختمان فیلتر سپراتور و قابلیت های فشاری و حرارتی که دارد هم در راندمان کاری و حذف حداکثر میزان آلاینده ها از هوای خروجی و هم بر روی طول عمر کاری فیلتر تاثیر مستقیمی دارد.

در حین فشرده سازی روغن برای روانکاری، آب بندی و جذب گرمای فشرده سازی تزریق می شود، سپس آنچه از عنصر کمپرسور خارج می شود مخلوطی از هوای فشرده و روغن است. جداکننده روغن روغن را از هوا جدا می کند زیرا روغن باید در داخل کمپرسور بماند تا روغن کاری شود در حالی که هوای فشرده نیاز به کمپرسور بدون روغن دارد. به منظور تعویض فیلتر سپراتور کمپرسور استفاده از فیلتر هایی با دبی یا حجم جریان سیال در واحد زمان برابر با نیاز های کمپرسور امری بسیار مهم می باشد. استفاده از فیلتر آلاتی با دبی جریان محدودتر نه تنها فشار هوای خروجی از کمپرسور را محدود می کند بلکه به موتور کمپرسور نیز فشار وارد می آورد. علاوه بر این اطمینان حاصل کنید که از واشرهای ارائه شده استفاده کنید، زیرا این واشرها حاوی یک هادی ذهنی هستند، این امر از ایجاد الکتریسیته ساکن در جداکننده جلوگیری می کند، که می تواند باعث ایجاد جرقه شود، که همچنین می تواند منجر به انفجار مخزن جداکننده شود.

"

حسین اسماعیلی بازدید : 37 دوشنبه 21 آذر 1401 نظرات (0)

ماشین آلات سنگین صنعتی در بخش های مختلفی از فیلتر آلات برای تصفیه و پاکسازی سیالات در فاز مایع و گاز استفاده می کنند. از این رو انواع، شکل ها و استاندارد های مختلفی از فیلتر ها متناسب با نوع سیال، نوع آلاینده های سیال، ابعاد آلاینده ها، فشار جریان سیال، دمای سیال و حساسیت ماشین آلات صنعتی طراحی و تولید می شوند.

با بهبود تکنولوژی، ماشین آلاتی با تلرانس ابعادی بسیار کمتر و دقت بالاتر تولید می شوند که نیاز به فیلترهای صنعتی با قابلیت بالاتری در جذب و حذف آلاینده ها را طلب می کنند.

یکی از مهمترین بخش محرک در اغلب ماشین آلات صنعتی، موتور های احتراق داخلی هستند. این موتورها که برای ماشین آلات سبک‌تر از نوع بنزینی یا گازی و در نوع سنگین تر اغلب بصورت موتور دیزل با سوخت گازوئیل کار می کنند مصرف کننده انواع مختلفی از فیلتر هستند. برخی از مهمترین فیلتر های مصرفی بر روی موتور های دیزلی هستند به قرار زیر هستند.

  • فیلتر گازوئیل: سوخت گازوئیل یکی از آلوده ترین انواع سوخت مصرفی موتور های دیزلی و در مجموع میان تمامی سوخت های فسیلی محسوب می شود. آلاینده های گازوئیل تک فاز نیستند و نه تنها انواع سنگ ریزه، گرد و غبار و الیاف در آنها یافت می شود بلکه قطرات ریز آب معلق نیز دارد. فیلتر گازوئیل در نوع سنتی تنها دارای یک کارتریج سلولزی و جاذب ذرات جامد معلق بود اما نمونه های مدرن که تحت نام فیلتر آبگیر مورد استفاده قرار می گیرد از دو بخش کارتریج استفاده کرده و به حذف قطرات آب نیز می پردازد.
  • فیلتر روغن: جریان و گردش روغن در موتور های احتراق بنزینی و دیزلی با سه هدف صورت می پذیرد. روانکاری، خنک کاری و انتقال آلاینده های محفظه موتور و جذب آن توسط فیلتر روغن. در اغلب کاربری های مدرن فیلتر های روغن به شکل پیچی مورد استفاده قرار گرفته و از کارتریج های سلولزی برای جذب آلاینده های موتور که اغلب یا به شکل پلیسه های فلزی ناشی از حرکت رینگ پیستون در داخل بوش و یا دوده ناشی از انفجار هستند می پردازد.
  • فیلتر هیدرولیک: در واقع نوعی از فیلتر های روغن می باشد که برای تصفیه جریان روغن هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر های هیدرولیک برای داشتن مقاومت مناسب در برابر دما و فشار بالای روغن هیدرولیک اغلب دارای یک مش فلزی بر روی کارتریج خود هستند. نقش فیلتر هیدرولیک با توجه به دما و فشار بالای جریان در سیستم های هیدرولیک در افزایش طول عمر این اجزا و قطعات بسیار محسوس می باشد.
  • فیلتر هوای موتور: اغلب به شکل کارتریجی و استوانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر هوای موتور با حذف آلاینده ها از هوای ورودی به موتور نقشی موثر در جلوگیری از ایجاد رسوب در موتور، آسیب به اجزا و در جهت افزایش راندمان موتور مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر های هوای کارتریجی بصورت خاص در ورودی کمپرسور ها نیز که نقش فشرده سازی هوا و ایجاد توان پنوماتیکی را بر عهده دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

لیست کامل فیلتر آلات صنعتی

فاکتور های کیفی فیلتر آلات صنعتی کدامند

با توجه به اینکه فیلتر آلات قطعاتی مصرفی هستند، فاکتور هایی که به بهبود عملکرد و افزایش طول عمر این قطعات می انجامند دارای اهمیت بالایی هستند. برخی از این فاکتور ها حتی بصورت بصری نیز قابل مشاهده هستند و برخی دیگر می بایست بصورت تست آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گیرند. در زیر به بررسی برخی فاکتور های کیفی فیلتر آلات صنعتی می پردازیم.

  • سطح مقطع کاغذ فیلتر: یکی از مهمترین فاکتور کیفی و چالشی بزرگ برای تولید کنندگان فیلتر آلات محسوب می شود. سطح مقطع بالاتر کارتریج سطح تماس بالاتری را با سیال پدید آورده و قابلیت جذب بالاتر و اجازه عبور دبی جریان بالاتری از سیال را می دهد. به همین علت است که کاغذ فیلتر آلات را بصورت چین دار تولید می کنند تا سطح مقطع تماس بالاتری را پدید آورد.
  • قابلیت جذب آلاینده ها: جذب و نگهداری درصد بالایی از آلاینده ها و در ابعاد میکرونی کوچکتر همواره از مهمترین فاکتور های کیفی فیلتر آلات صنعتی محسوب می شود. برای دستیابی به این هدف اغلب استفاده از کاغذ هایی با ضخامت بالاتر و فشردگی و چگالی بالاتر می بایست مورد استفاده قرار گیرد. اما مشکلی که در بکارگیری کاغذ های فشرده پدید می آید افت فشار جریان سیال قبل و بعد از فیلتر می باشد که یک چالش بزرگ برای تولید کنندگان فیلتر صنعتی محسوب می شود.
  • مقاومت فیلتر در برابر فشار و حرارت: این مقاومت می بایست هم در بخش کاسه فلزی و هم در قسمت کارتریج فیلتر آلات وجود داشته باشد. جلوگیری از همپاشی کارتریج فیلتر آلات بالاخص در مورد فیلتر های هیدرولیکی که با فشار بالایی سر و کار دارند نیاز به تکنولوژی های مدرن در تولید دارد.

فیلتر کمپرسور

به نقل از پارس ناز بر روی کمپرسور ها نیز انواع فیلتر هوا و روغن اتصال پیدا می کند. اما آنچه در عرف فیلتر کمپرسور نامیده می شود در واقع یک فیلتر تفکیک کننده روغن از هوا می باشد. در واقع هوای فشرده در دمای بالا از پمپ اسکرو کمپرسور خارج شده و دارای ذرات روغن معلق می باشد.

برای پاکسازی این ذرات ابتدا هوا در دما و فشار بالا به یک سطح برخورد می کند که بخش عمده ای از روغن خود را از دست می دهد. سپس به فیلتر روغن از هوای کمپرسور وارد شده و ذرات روغن معلق خود در سایز های کوچکتر را نیز از دست می دهد تا با کیفیت بالا و آلاینده های کمتری به بیرون هدایت شود.

لفظ فیلتر سپراتور یا تفکیک کننده یک لفظ عمومی می باشد که هم برای فیلتر های روغن از هوای کمپرسور و هم برای فیلتر های آب از گازوئیل بکار می رود در حالی که این دو فیلتر دارای ساختار کاملا متفاوت و قیمت های بسیار متفاوتی نیز هستند.

چه برندی از فیلتر آلات صنعتی را استفاده کنیم؟

با توجه به گستردگی بسیار زیاد در کاربری فیلتر های صنعتی برند های بسیار متنوعی نیز به تولید این محصول می پردازند. برند تولید کننده فیلتر بصورت مستقیم بر روی کیفیت، قابلیت جذب و نگهداری آلاینده ها، دوام و طول عمر تاثیر داشته و از فاکتور های تاثیر گذار بر برند فیلتر آلات نیز محسوب می شود. برای بسیاری از کاربران که آشنایی کاملی با مشخصات فنی فیلتر ها ندارند برند و کشور تولید کننده از مهمترین فاکتور ها در انتخاب این محصول مصرفی صنایع سنگین محسوب می شود که در واقع معیاری صحیح نیز می باشد. در زیر به معرفی چند مورد از معتبر ترین برند های فیلتر آلات صنعتی می پردازیم.

  • فیلتر مان MANN : برند مان یکی از شناخته شده ترین و معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر صنعتی در دنیا محسوب می شود. این برند آلمانی بالاخص در زمینه تولید فیلتر روغن و فیلتر هوا در نوع موتور و کابین بسیار شناخته شده می باشد. فیلتر های پیچی این برند به رنگ مشکی به بازار عرضه می شوند.
  • فیلتر کاترپیلار CAT : این برند آمریکایی را احتمالا یا با رنگ معروف کاترپیلاری و یا با ماشین آلات راهسازی تولید این برند مانند انواع بولدوزر و بیل مکانیکی می شناسید. فیلتر آلات صنعتی کاترپیلار یکی از با دوام ترین نوع فیلتر آلات و محصول کشور آمریکا می باشند.
  • فیلتر فیلیتگارد Fleetguard : این برند تولید کننده در واقع توسط برند معتبر Cummins آمریکا و برای موتور های دیزل این برند تولید شده و از برند های برتر تولید کننده فیلتر صنعتی بالاخص در زمینه تصفیه روغن های موتور و گازوئیل سوخت موتور دیزل می باشد.
  • فیلتر WIX : برنید آمریکایی با گستردگی بسیار بالا در تولید فیلتر هایی با تنوع بالا در سایز و نوع برای انواع ماشین آلات صنعتی سنگین می باشد. فیلتر WIX برای انواع موتور های ماشین آلات صنعتی از جمله ژنراتور ها و کمپرسور ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • فیلتر ترکان TORKAN : یک برند ایرانی با استاندارد هایی در سطح جهانی می باشد. فیلتر کمپرسور ترکان که برای تصفیه روغن از هوای خروجی از کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد با قابلیت جذب روغن در ابعاد میکرونی و طول عمر بسیار بالا می باشد که از الیاف مصنوعی در قسمت کارتریج استفاده می کند. برند ترکان علاوه بر فیلتر های کمپرسور به تولید فیلتر های هوا نیز شناخته می شود.
  • فیلتر دونالدسون DONALDSON : برندی آمریکایی و تولید کننده نمونه های مدرن فیلتر آلات می باشد. این برند در تولید فیلتر صنعتی مصرفی موتور های دیزل بالاخص فیلتر های روغن و گازوئیل و همچنین فیلتر روغن هیدرولیک بصورت تخصصی فعالیت دارد.

منبع: ایلنا

حسین اسماعیلی بازدید : 29 دوشنبه 16 آبان 1401 نظرات (0)

فیلتر سپرایتور کمپرسور برای پاکسازی و جدا سازی روغن از هوای فشرده خروجی از کمپرسور های اسکرو مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که فیلتر سپرایتور موتور دیزل نوعی فیلتر سوخت یا فیلتر گازوئیل با قابلیت جدا سازی و حذف قطرات آب از گازوئیل پیش از ورود به موتور احتراق است.

تفاوت فیلتر سپرایتور کمپرسور و موتور دیزل

فیلتر های صنعتی در گذشته تنها برای جداسازی آلاینده های فاز جامد مانند گرد و غبار، شیشه، سنگریزه، دوده، الیاف و مو از سیالاتی مانند هوا، آب، روغن و گازوئیل مورد استفاده قرار می گرفتند. فیلتر ها در شکل های مختلف بر روی انواع ماشین آلات صنعتی اتصال پیدا می کنند که با حذف آلاینده ها از سایش و فرسایش اجزای موتور جلوگیری کرده و به افزایش راندمان خروجی موتور ها کمک شایانی می کنند.

فیلتر های صنعتی به روش های مختلفی قابل دسته بندی هستند که گاهی بر حسب نوع کاربری، گاهی بر طبق نام سیالی که فیلتر می کنند و گاهی حتی بر حسب برند دسته بندی می شوند. مهندسی ترین روش برای دسته بندی فیلتر ها بر حسب نوع سیالی است که برای پاکسازی آن از فیلتر استفاده می شود. از این منظر می توان دسته بندی های زیر را برای فیلتر ها در نظر گرفت.

  • فیلتر روغن صنعتی Lube Filter: یکی از پر مصرف ترین نوع فیلتر های صنعتی فیلتر روغن لوبریکانت یا روان کننده می باشد که در هر بار سرویس ماشین آلات تعویض می شود. فیلتر روغن اغلب بصورت پیچی و کارتریجی بر روی انواع موتور های احتراق مانند موتور دیزل، ماشین آلات تراشکاری، کمپرسور ها، ژنراتور ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی از سیستم های حساس برای اطمینان از جریان دائمی روغن در سیستم از فیلتر های روغن نوع بای پس بصورت موازی با فیلتر روغن جریان کامل یا Full Flow نیز استفاده می شود. از معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر روغن در دنیا می توان به برند کاترپیلار CAT , Donaldson, WIX اشاره نمود.
  • فیلتر گازوئیل Fuel Filter: یکی از مهمترین فیلتر های اتصالی موتور های دیزلی که بر روی تمامی ماشین آلات سنگین صنعتی با سوخت گازوئیل نصب می شود فیلتر گازوئیل است. فیلتر گازوئیل هم بصورت ساده و هم بصورت فیلتر سپرایتور Separator filter که به آن فیلتر آبگیر نیز گفته می شود مورد استفاده قرار می گیرد. از معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر گازوئیل و فیلتر سپراتور گازوئیل در دنیا می توان به برند فیلیتگارد Fleetguard و ویکس WIX آمریکا اشاره نمود.
  • فیلتر هیدرولیک Hydraulic Filter: در واقع نوعی از فیلتر روغن می باشد که با قابلیت جذب آلاینده ها از روغن هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به حساسیت سیستم های هیدرولیک و تولید اجزا با تلرانس پایین و دقت بالا قیمت تجهیزات هیدرولیکی بالا بوده و بکارگیری فیلتر هیدرولیک مناسب با قابلیت جذب بالای آلاینده ها نشی بسیار موثر در افزایش طول عمر اجزای هیدرولیک دارد. کارتریج فیلتر هیدرولیک اغلب با مش های توری شکل فلزی برای داشتن مقاومت مناسب در برابر جریان پر فشار هیدرولیک تولید می شود. از معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر هیدرولیک می توان به برند HYDAC آلمان اشاره نمود.
  • فیلتر هوای موتور Engine air filter: این سری از فیلتر ها که اغلب به صورت کارتریجی استوانه ای مورد استفاده قرار می گیرند از کاغذهای سلولزی برای پاکسازی هوا پیش از ورود به محفظه موتور در موتورهای احتراق داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. فیلتر هوای موتور مانع از ورود انواع گرد و غبار و دوده به داخل موتور شده به افزایش راندمان کاری و طول عمر موتور می انجامد. از معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر هوای موتور می توان به برند کاترپیلار، مان و ترکان اشاره نمود.
  • فیلتر هوای کابین Cabin air filter: این سری از فیلتر ها که اغلب بصورت تخت، ذوزنقه ای و یا شکل دار تولید می شوند به منظور جداسازی آلاینده ها از هوای ورودی به کابین سرنشینان مورد استفاده قرار گرفته و به منظور مسمومیت زدایی از هوای مصرفی اوپراتور ماشین ها استفاده می شوند.  از معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر هوای کابین می توان به برند MANN آلمان اشاره نمود.
  • فیلتر کمپرسور Compressor air oil filter: فیلتر کمپرسور یا فیلتر سپرایتور کمپرسور در واقع فیلتر روغن از هوای کمپرسور می باشد که بر روی انواع کمپرسور های اسکرو مورد استفاده قرار می گیرد. از معتبر ترین برند های فیلتر کمپرسور می توان به فیلتر مان MANN آلمان و فیلتر ترکان Turkan filter ایران اشاره نمود.

فیلتر سپرایتور آبگیر Fuel Filter

بر روی ماشین آلات سنگین صنعتی، معدنی و راهسازی از موتور های دیزلی استفاده می شود. این موتور ها با برند های کومنز CUMMINS، دویتس DEUTZ، پرکینز PERKINS و کاترپرپیلار CAT مورد استفاده قرار گرفته و از سوخت گازوئیل استفاده می کنند. گازوئیل با وجود کاربری گسترده صنعتی بالاترین میزان آلودگی را در میان انواع سوخت داشته که این آلودگی در مراحل انتقال از پالایشگاه، در مرحله ذخیره و ... به گازوئیل وارد می شوند. آلودگی های گازوئیل نه تنها در فاز جامد به شکل گرد و غبار، خاک و سنگریزه، شیشه و الیاف بلکه در فاز مایع بصورت روغن و آب نیز می باشند.

فیلتر های گازوئیل در گذشته تنها با یک کارتریج کاغذی سلولزی مانند فیلتر روغن برای جذی ذرات جامد مورد استفاده قرار می گرفتند. نسل جدید فیلتر های گازوئیل که به فیلتر سپرایتور آبگیر گازوئیل شناخته می شود دارای کارتریج های دو مرحله می می باشد که در مرحله اول به جذب آلودگی های فاز جامد پرداخته و سپس با گذر از یک لایه از الیاف مصنوعی که وظیفه جذب و ادغام قطرات ریز آب را دارند تصفیه می شوند.

بکارگیری فیلتر سپرایتور آبگیر بر روی موتور های دیزلی سبب می شود با جذب قطرات ریز آب دمای احتراق موتور و به دنبال آن گشتاور خروجی افزایش پیدا کند. علاوه بر این با ممانعت از ورود قطرات ریز آب به داخل سیستم تزریق سوخت فیلتر سپرایتور آبگیر سبب جلوگیری از زنگ زدگی سوزن انژکتور و اجزای سوخت رسانی شده به افزایش طول عمر اجزای موتور می انجامد.

فیلتر سپرایتور کمپرسور Compressor air Oil Filter

کمپرسور های اسکرو یکی از مولدین صنعتی هستند. این ماشین آلات صنعتی هوا را در فشار طبیعی مکش کرده و با فشار زیاد در خروجی تحویل می دهند. این هوای فشرده قابلیت های مکانیکی بالایی داشته و برای به حرکت در آوردن بسیاری از ماشین آلات ثانویه مانند پمپ های دیافراگمی مورد استفاده قرار می گیرد. کمپرسور اسکرو در فرایند فشرده سازی هوا از پمپ های اسکرو استفاده می کنند که دارای یک دنده اسپرال مارپیچ بوده که با گیر انداختن هوا در بین پره های خود در حرکت رو به جلو و کم شدن حجم بین پره ها به فشرده سازی هوا می پردازند.

کمپرسور های اسکرو از روغن برای روان کاری پره پمپ اسکرو و برای پر کردن درز بین پره ها که سبب پس زنی هوا می شود استفاده کرده و از این رو هوای فشرده و داغ خروجی از پمپ اسکرو کمپرسور مملو از قطرات ریز روغن می باشد. این هوا ابتدا به یک صفحه فلزی برخورد کرده و بخش عمده ای از روغن خود را از دست می دهد. در مرحله بعد هوای فشرده از فیلتر سپرایتور کمپرسور یا فیلتر سپرایتور روغن از هوای کمپرسور عبور کرده و باقی روغن مخلوط خود را از دست می دهد.

فیلتر سپرایتور کمپرسور با جذب روغن از هوای فشرده اولا از ایجاد آلودگی محیطی جلوگیری کرده و ثانیا مانع از ورود روغن به ماشین آلات ثانویه مانند پمپ ها می شود. علاوه بر این با جذب خداکثری روغن و بازگرداندن آن به سیکل روان کاری مانع از هدر رفتن روغن از تانک ذخیره شده و به کاهش هزینه های جانبی حفظ و نگهداری کمپرسور کمک می کند. از شناخته شده ترین برند های تولید کننده فیلتر کمپرسور در ایران که قابلیت انتقال ارت مناسبی نیز دارد می توان به فیلتر ترکان اشاره نمود.

منبع: وبسایت ilna

حسین اسماعیلی بازدید : 30 سه شنبه 26 مهر 1401 نظرات (0)

روغن یا لوبریکانت در ماشین آلات مختلف صنعتی از موتور های احتراق داخلی گرفته تا گیربکس ها و سیستم های هیدرولیکی مورد استفاده قرار می گیرد. روغن ها دارای گرید ها و ویسکوزیته مختلفی هستند که برای شرایط کاری خاص با هدف های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. گردش روغن در هر سیکلی با آلاینده های مختلفی روبرو بوده و نیاز به فلیتر روغن برای تصفیه و پاکسازی امری مهم در حفظ کیفیت روغن و افزایش طول عمر اجزای مکانیکی سیکل هیدرولیک محسوب می شود.

روغن در موتور های احتراق داخلی بالاخص در موتور های دیزلی که بر روی موتور های ماشین آلات سنگین سوار می شوند با اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. روان کاری اجزای متحرک موتور شامل پیستون و رینگ که بصورت رفت و برگشتی در داخل موتور و در تماس با بوش یا لاینر حرکت می کنند یکی از اهداف اولیه و مهم روغن می باشد. علاوه بر روانکاری روغن در انتقال حرارت از موتور به بیرون و همچنین در انتقال آلاینده های موتور به فیلتر روغن صنعتی نیز نقش مهمی ایفا می کند. فیلتر روغن را در زبان انگلیسی به Lube filter و گاهی Oil Filter نیز می شناسند.

انواع و شکل های مختلف فیلتر روغن

فیلتر روغن صنعتی در شکل های مختلف با سایز و استاندارد های مختلف برای کاربری های متفاوتی تولید می شود. از نظر ترکیبات باید گفت اغلب فیلتر های روغن از فیبر هایی شبیه به کاغذ در کارتریج خود استفاده می کنند که از سلولز تولید شده است. البته تکنولوژی برند های مختلف تولید کننده روغن در بکارگیری الیاف سلولزی با تراکم مختلف، با ضخامت مختلف و با سطوح تماس مختلف نقشی بسیار مهم در عملکرد و طول عمر مفید کاری فیلتر روغن دارد. اشکال مختلف فیلتر روغن به قرار زیر هستند.

  • فیلتر های پیچی Spin-on: این سری از فیلتر ها پر کاربرد ترین نوع فیلتر روغن محسوب می شوند که از یک قوطی فلزی نگهدارنده کارتریج استفاده می کنند. فیلتر های پیچی سرعت اتصال و تعویض بالایی دارند و با بکارگیری یک اورینگ حداقل نشتی را دارند. فیلتر روغن پیچی در دو نوع جریان کامل Full flow و فیلتر بای پس By-pass مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر قوطی و کارتریج یک نگهدارنده یا فیکس کننده که گاهی به شکل فنر است و یک پلیت در قسمت پایینی فیلتر روغن پیچی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

  • فیلتر های کارتریجی FIlter Element: این سری از فیلتر ها بصورت یک استوانه کارتریج تولید می شوند که بصورت مغزی نیز برای فیلتر های پیچی مورد استفاده قرار می گیرند. فیلتر های کارتریجی اغلب در سایز های بزرگ در صنایعی مانند دستگاه های تراشکاری مورد استفاده قرار می گیرند. فیلتر های کارتریجی از جنس سلولزی بصورت سطح چین دار که گاهی برای افزایش مقاومت و جلوگیری از فروپاشی ساختاری سلولز با پوشش های فلزی زنبوری و یا سوراخ دار نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

  • فیلتر روغن خطی In-line: این سری از فیلتر های روغن در ورودی و خروجی دارای دریچه هایی هستند که بصورت پایپ در داخل شلنگ گردش روغن قرار می گیرد. فیلتر های خطی اغلب بصورت اتصال کم فشار مورد استفاده قرار می گیرند و دبی جریان روغن محدودتری نسبت به فیلتر روغن پیچی دارند.

فیلتر روغن پیچی با دنده های اینچی

فیلتر های روغن صنعتی از نوع پیچی Spin-on با برند های بسیار متنوعی تولید می شوند. نوع دنده های اتصال این فیلتر ها برای فیلتر هایی که محصول اتحادیه اروپا و اغلب کشور های آسیایی باشند از نوع دنده میلیمتری است که طبق استاندارد متریک تولید می شوند. برخی از برند های معتبر تولید کننده فیلتر آلات صنعتی بالاخص برند هایی که تولید کشور آمریکا و انگلستان هستند از نوع اینچی هستند. هر چند در بسیاری از موارد قابلیت جایگرینی فیلتر ها وجود دارد.

اغلب برند های برتر تولید کننده فیلتر روغن صنعتی آمریکایی هستند. در این میان فیلتر کاترپیلار کت CAT، فیلتر دونالدسون DONALDSON ، فیلتر بالدوین BALDWIN و فیلتر ویکس WIX آمریکا برند هایی شناخته شده تر هستند. فیلتر روغن صنعتی کاترپیلار CAT که بر روی ماشین ها و موتور های دیزلی کاترپیلار و پرکینز Perkins اتصال پیدا می کند یکی از با کیفیت ترین نوع فیلتر های روغن موجود در بازار می باشد. از این فیلتر روغن بر روی موتور های انواع ماشین آلات راهسازی و معدنی و حتی بر روی موتور های دیزلی کشتی و لنچ نیز استفاده بسیاری می شود.

فیلتر فیلیتگارد FLEETGUARD آمریکا نیز یکی دیگر از فیلتر های روغن با دنده های اینچی با کیفیت بسیار بالا می باشد. فیلتر روغن صنعتی فیلیتگارد توسط برند معظم و شناخته شده کومنز Cummins آمریکا تولید می شود که از پیشگامان تولید موتور های دیزلی در دنیا نیز محسوب می شود. فیلتر فیلیتگارد که در طرح های جدید تحت نام Cummins filtration عرضه می شود بصورت قطعه OE بر روی کلیه موتور های دیزلی کامنز اتصال پیدا می کند.

برند های فیلتر با استاندارد میلیمتری

بسیاری از ماشین آلات صنعتی و موتور های دیزلی با ابعاد و استاندارد های میلیمتری در دستگاه بین المللی SI تولید می شوند. موتور دیزل دویتس DEUTZ آلمان یکی از شناخته شده ترین این موتور ها محسوب می شود. برخی از برند های معتبر تولید کننده فیلتر های روغن صنعتی با ابعاد و استاندارد های میلیمتری عبارتند از فیلتر مان MANN ، فیلتر ولوو VOLVO ، فیلتر ماهله MAHLE و برخی برند های آسیایی تولید کننده فیلتر های روغن میلیمتری برند های اندونزیایی JIMCO , SAKURA می باشند.

در میان برند های اروپایی فیلتر مان MANN آلمان شناخته شده ترین این برند ها می باشد. کیفیت محصولات مان به اندازه ای است که بسیاری از استاندارد های کیفی در زمینه فیلتر آلات صنعتی مطابق با استاندارد های ثبت شده توسط این برند مشخص می شود. فیلتر دویتس DEUTZ که بر روی موتور های دیزلی دویتس بسته می شود در واقع تحت نام دویتس اما توسط برند مان MANN آلمان تولید می شود. علاوه بر فیلتر آلات روغن فیلتر مان در زمینه تولید انواع فیلتر های هوای موتور و کابین و فیلتر سپراتور نیز بصورت تخصصی فعالیت چشم گیری دارد.

فیلتر روغن هیدرولیک

نوعی از فیلتر های روغن صنعتی تحت نام فیلتر هیدرولیک شناخته می شود. در واقع هدف بکارگیری و ساختار یلولزی فیلتر های روغن هیدرولیک شبیه به فیلتر روغن موتور دیزل می باشد با یک تفاوت. با توجه به اینکه فیلتر های هیدرولیک با روغن هیدرولیک و در سیستم های هیدرولیک که اغلب پر فشار و گاهی با دمای بالای روغن هیدرولیک سر و کار دارند به منظور جلوگیری از فروپاشی ساختار الیاف سلولزی بر روی سطح بیرونی آنها از یک ساختار فلزی شبیه به مش فلزی استفاده شده است.

فیلتر روغن هیدرولیک در دو نوع کم فشار که قبل از پمپ هیدرولیک اتصال پیدا می کند و پر فشار که پس از پمپ هیدرولیک اتصال پیدا می کند مورد استفاده قرار می گیرند. پر کاربرد ترین نوع فیلتر هیدرولیک فیلتر های پیچی هستند که قوطی های فلزی تقویت شده ای برای عملکرد تحت فشار بالای روغن هیدرولیک دارند. با توجه به آسیب پذیری بالا و قیمت بالای قطعات هیدرولیک بکارگیری فیلتر هیدرولیک با کیفیت بسیار بالا دارای اهمیت بالایی است. عدم قابلیت جذب فیلتر هیدرولیک در ابعاد میکرونی سبب آسیب به اجزای مختلف سیستم هیدرولیک از جمله آکومولاتور ها می شود. برند های دونالدسون، مان؛ فیلیتگارد، ویکس، بالدوین و اغلب تولید کنندگان بزرگ فیلتر های صنعتی به تولید فیلتر های هیدرولیکی نیز می پردازند. برند هایداک HYDAC آلمان از پیشگامان تولید فیلتر هیدرولیک در دنیا شناخته می شود.

منبع: کافه دانش

حسین اسماعیلی بازدید : 30 سه شنبه 05 مهر 1401 نظرات (0)

در ماشین آلات صنعتی سنگین هر جا گذری از سیال باشد از نوعی فیلتر استفاده شده است. فیلتر آلات به منظور حذف آلاینده ها از سیالات مورد استفاده قرار می گیرند و در شکل های مختلف و از متریال گوناگونی تولید می شوند. نقش فیلتر صنعتی در افزایش راندمان خروجی از انواع موتور شامل موتور های احتراق دیزلی و بنزینی، موتور های کمپرسور و … بسیار هائز اهمیت می باشد. علاوه بر افزایش راندمان خروجی فیلتر های صنعتی بر جلوگیری از ایجاد سایش و رسوب در سیستم نیز ممانعت بوجود آورده و سبب افزایش طول عمر اجزای موتور ماشین آلات می شوند. فیلتر های صنعتی بر روی کلیه خودرو ها، ماشین آلات کشاورزی، معدنی و راهسازی، انواع کمپرسور، ژنراتور، جرثقیل و تاور کرین، انواع کشتی و لنچ و … اتصال پیدا می کنند.

مقایسه برند های فیلتر صنعتی

فیلتر صنعتی در شکل های متنوعی تولید می شود. از پرکاربرد ترین نوع فیلتر های صنعتی در حال حاضر فیلتر های پیچی Spin-on هستند که متشکل از یک کارتریج استوانه ای هستند که در داخل یک قوطی فلزی جای می گیرد. اتصال سریع فیلتر های پیچی، قابلیت سریع تعویض و حداقل میزان نشتی که با بکارگیری یک اورینگ در اتصال پدید می آید از مزایای کاربری فیلتر های صنعتی پیچی هستند. در برخی از موارد در صنایع از فیلتر های خطی inline نیز استفاده می شود. این در حالی است که فیلتر های استوانه ای کارتریجی بالاخص بصورت فیلتر هوا و فیلتر های تخت که برای پاکسازی هوای در گردش در کابین های ماشین آلات استفاده می شوند نیز از دیگر شکل های فیلتر صنعتی هستند.

انواع فیلتر ماشین آلات سنگین صنعتی

فیلتر های صنعتی برای تصفیه هوا، گازهای مختلف و مایعاتی مانند سوخت، روغن و آب مورد استفاده قرار می گیرند. پیش از معرفی برند های تولید کننده فیلتر صنعتی می بایست به معرفی انواع فیلتر ها بپردازیم. حساسیت فیلتر های مختلف صنعتی بر حسب نوع سیال و محل اتصال متفاوت می باشد.

  • فیلتر روغن صنعتی Lube filter: در موتور های احتراق داخلی از روغن بعنوان روان کننده، انتقال دهنده حرارت و انتقال دهنده آلاینده ها به فیلتر استفاده می شود. فیلتر روغن صنعتی یکی از مهمترین فیلتر های اتصالی می باشد که اغلب از نوع پیچی مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر روغن در دو نوع اصلی و بای پس مورد استفاده قرار می گیرد.
  • فیلتر سوخت Fuel filter: چه در موتور های بنزینی برای تصفیه بنزین و چه در موتور های دیزلی برای تصفیه و پاکسازی گازوئیل از فیلتر سوخت استفاده می شود. با توجه به گستردگی کاربری موتور های دیزلی فیلتر گازوئیل از پر مصرف ترین نوع فیلتر های سوخت می باشد که در دو نوع ساده و فیلتر سپراتور مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر سپراتور علاوه بر قابلیت جداسازی ذرات جامد معلق به پاکسازی گازوئیل از قطرات ریز آب نیز پرداخته و از این منظر به افزایش راندمان کاری موتور کمک می کند.
  • فیلتر هوا Air filter: فیلتر های هوا در دو نوع اصلی فیلتر هوای موتور و فیلتر هوای کابین دسته بندی می شوند که فیلتر هوای موتور اغلب از نوع استوانه ای و فیلتر هوای کابین بصورت تخت مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر کاربری بر روی موتور فیلتر هوای استوانه ای بر روی کمپرسور ها نیز استفاده می شود.
  • فیلتر روغن از هوای کمپرسور: این سری از فیلتر های صنعتی نوعی خاصی از فیلتر هستند که در خروجی پمپ اسکرو کمپرسور ها مورد استفاده قرار گرفته و وظیفه جداسازی قطرات پودری روغن از هوای کمپرسور را دارند. فیلتر کمپرسور در دسته فیلتر سپراتور قرار داشته و با برند های مختلفی از جمله فیلتر ترکان مورد استفاده قرار می گیرد.

برند های تولید کننده فیلتر صنعتی

مشخصات فنی فیلتر های صنعتی شامل سایز، قابلیت جذب بر حسب میکرون، دبی جریان گردشی، حداکثر فشار کاری، حداکثر دمای کاری و مشخصاتی دیگر می باشد که مقایسه این قابلیت ها عملا برای کاربران میسر نمی باشد. از این رو یکی از ساده ترین روش ها برای انتخاب و بررسی کیفیت و مرغوبیت این محصولات صنعتی انتخاب و خرید بر حسب برند می باشد. برخی از معتبر ترین برند های تولید کننده فیلتر های صنعتی به قرار زیر هستند.

  • فیلتر دونالدسون DONALDSON: این محصول تولید کشور آمریکا می باشد که بر روی بسیاری از ماشین آلات صنعتی بصورت قطعه اصلی اتصال پیدا می کند. فیلتر روغن دونالدسون از نوع آبی رنگ با وجود قیمت بسیار بالا دارای قابلیت جذب ذرات معلق حتی تا ۳ میکرون را داشته و طول عمر بسیار بالایی نیز دارد.
  • فیلتر فیلیتگارد FLEETGUARD: این برند آمریکایی از زیر شاخه های برند کومنز Cummins می باشد که خود از معتبر ترین تولید کنندگان موتور های دیزلی در دنیا می باشد. فیلتر فیلیتگارد Fleetguard امروزه تحت نام Cummins filtration به بازار عرضه می شود. کیفیت بالا، قابلیت جذب و نگهداری میزان بالایی از آلاینده ها و عملکرد در دما و فشار بالا از مشخصات کیفی فیلتر فیلیتگارد آمریکا بوده و قیمت بالای آن را نیز توجیه می کند.
  • فیلتر مان MANN: این برند آلمانی به تولید انواع مختلفی از فیلتر آلات صنعتی با استاندارد هایی فراتر از استاندارد های جهانی می پردازد. فیلتر مان المان بالاخص بصورت تخصصی در تولید فیلتر روغن صنعتی و فیلتر های هوای موتور و کابین فعالیت می کند. کیفیت بسیار بالای فیلتر مان MANN سبب شده است تا برند DEUTZ آلمان از پیشگامان تولید موتور های دیزلی برای تولید فیلتر هایی با نام اختصاصی خود از برند مان استفاده نماید.
  • فیلتر کمپرسور ترکان TURKAN: این برند ایرانی به تولید فیلتر های سپراتور روغن از هوای کمپرسور پرداخته و محصولاتی با بالاترین و مرغوب ترین کیفیت به بازار عرضه می کند. فیلتر ترکان دارای اتصال پیوسته بوده و قابلیت کاربری با ارت گیر ها را نیز دارد. استفاده از کارتریج هایی با کیفیت بسیار بالا در جذب، ادغام و نگهداری روغن از مشخصات اصلی فیلتر ترکان می باشد.
  • فیلتر کاترپیلار CAT: برند آمریکایی کاترپیلار یکی از شناخته شده ترین برند ها بالاخص در زمینه تولید ماشین آلات راسازی و معدنی شامل انواع لودر، بیل مکانیکی و بولدوزر می باشد. فیلتر کاترپیلار با استاندارد های آمریکایی تولید شده و بر روی بسیاری از ماشین آلات صنعتی بالاخص انواع موتور های کشتی و لنچ ها اتصال پیدا می کند. تکنولوژی ویژه برند کاترپیلار در تولید کارتریج هایی که دبی بسیار بالایی از جریان سیال را عبور می دهند منحصر به فرد می باشد.
  • فیلتر صنعتی جیمکو JIMCO: کشور اندونزی در سال های اخیر پیش رفت های قابل توجهی در تولید فیلتر آلات صنعتی داشته است. دو مورد از برند های معتبر فیلتر تولیدی توسط کشور اندونزی فیلتر ساکورا SAKURA با قدمتی 45 ساله و فیلتر جیمکو JIMCO با قدمتی 15 ساله می باشد. فیلتر صنعتی جیمکو دارای کیفیت بسیار بالا و قیمتی رقابتی نسبت به بسیاری دیگر از برند های تولید کننده فیلتر صنعتی می باشد.

منبع مقاله

حسین اسماعیلی بازدید : 32 شنبه 22 مرداد 1401 نظرات (0)

فیلتر روغن ماشین آلات صنعتی

روغن در ماشین آلات صنعتی با نقش روان کننده لوبریکانت Lubricant مورد استفاده قرار می گیرد که از اصطکاک و سایش قطعات در حرکت نسبی می کاهد و در نتیجه به افزایش طول عمر اجزا و راندمان ماشین آلات می انجامد. در موتور های احتراق داخلی مثل موتور های بنزینی و موتور های دیزلی که با گازوئیل کار می کنند روغن علاوه بر نقش روان کننده در انتقال حرارت و خنک کاری موتور نیز نقش مثبتی ایفا می کند. فیلتر روغن یکی از اجزای اتصالی بر روی خط لوله جریان روغن می باشد که به منظور حذف آلاینده ها از جریان روغن مورد استفاده قرار می گیرد

فیلتر روغن صنعتی با قابلیت جذب آلاینده های فاز جامد که اغلب یا به شکل پلیسه های فلزی جدا شده از سطح بوش و پیستون در حرکت پیستون رینگ ها در داخل سیلندر هستند مورد استفاده قرار می گیرند و یا به شکل دوده هایی که طی فرایند احتراق در داخل موتور شکل می گیرند. اشکال مختلفی از فیلتر روغن در ماشین آلات صنعتی اتصال پیدا می کنند که به قرار زیر هستند.

  • فیلتر روغن پیچی Spin-on : پر کاربرد ترین نوع فیلتر روغن صنعتی که به شکل یک قوطی فلزی به صورت اتصال پیچی است می باشد. این نوع فیلتر دارای یک کارتریج کاغذی از جنس سلولزی می باشد که در داخل یک قوطی فلزی اغلب بصورت گالوانیزه و گاهی نیز از جنس استنلس استیل تشکیل می شود که با بکارگیری یک واشر اورینگ بصورت آب بند و بصورت پیچی اتصال پیدا می کند.
  • فیلتر روغن خطی Inline: درصد اندکی از ماشین آلات صنعتی از فیلتر های خطی که فیلتر در خط مسیر جریان روغن بصورت خطی قرار می گیرد استفاده می کنند. این فیلتر ها از یک کارتریج در داخل یک محفظه که در دو سر به شلنگ ورودی و خروجی اتصال پیدا می کنند تشکیل می شوند.
  • فیلتر روغن کارتریجی Filter element: در واقع همان مغزی فیلتر روغن پیچی می باشد که به شکل استوانه ای تولید شده و دارای چین خوردگی های سطحی از جنس سلولزی است.

فیلتر روغن بای پس By-Pass چیست؟

ورود روغن بصورت تصفیه نشده و یا با تصفیه اندک به موتور می تواند آسیب هایی وارد کند اما عدم تغذیه مناسب موتور با دبی مناسبی از جریان روغن بی شک آسیب های جدیتر و حتی سوختن کامل موتور را در پی دارد. از این رو بر روی بسیاری از موتور های حساس در ماشین آلات صنعتی از دو فیلتر یعنی فیلتر روغن اصلی Full flow و فیلتر روغن بای پس By-Pass استفاده می شود. این دو فیلتر در مدار جریان روغن بصورت موازی با هم اتصال پیدا می کنند که بر روی سری فیلتر روغن اصلی از یک شیر بعنوان شیر بای پس که بصورت دیفالت بسته است استفاده می شود

شیر بای پس بر روی فیلتر روغن اصلی زمانی باز می شود که فشار روغن در ورودی و خروجی فیلتر با افت زیادی روبرو شود. این امر اغلب در دو شرایط پیش می آید. زمانیکه روغن بسیار سرد بوده و غلظت بالایی دارد (راه اندازی موتور) و یا زمانیکه منافذ کارتریج فیلتر روغن بر اثر کارکرد طولانی پر شده و اجازه عبور جریان روغن را نمی دهد. در این شرایط با باز شدن شیر بای پس درصد اندکی از روغن اغلب بین 10 الی 20% از کل حجم روغن به سمت فیلتر روغن بای پس حرکت کرده و به مدار موتور باز می گردد.

تفاوت فیلتر روغن موتور و فیلتر روغن هیدرولیک

فیلتر روغن Oil filter در واقع در دو نوع اصلی شامل فیلتر روغن موتور Lube filter و فیلتر روغن هیدرولیک Hydraulic filter تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر هندسی شباهت های زیادی بین فیلتر روغن موتور و فیلتر روغن هیدرولیک وجود دارد اما با توجه به اینکه اغلب در سیستم های هیدرولیکی باجریان سیال در فشار بسیار بالا و اغلب دماهای بالا سر و کار داریم برای جلوگیری از تجزیه و فروپاشی بافت کاغذی کارتریج فیلتر هیدرولیک اغلب از مش های فلزی به دور کاغذ استفاده می شود

فیلتر روغن هیدرولیک نیز اغلب بصورت پیچی Spin-on مورد استفاده قرار می گیرد و هم بصورت کم فشار برای اتصال بر روی جریان هیدرولیک قبل از پمپ و هم بصورت پر فشار پس از اتصال پمپ مورد استفاده قرار می گیرد. بالا بودن فشار جریان هیدرولیک، درز بندی های دقیق و تلرانس ابعادی بسیار دقیق اجزای سیستم های هیدرولیک نیاز به استفاده از فیلتر روغن هیدرولیک را به منظور افزایش طول عمر اجزای هیدرولیک به شدت بالا می برد

با توجه به بسته بودن خط جریان روغن هیدرولیک اغلب آلاینده های این سیستم ها بر اثر عملکرد اجزای هیدرولیک مانند پمپ و شیر آلات پدید آمده و از جنس پلیسه های فلزی هستند. عدم حذف این آلاینده ها می تواند آسیب های جذی به اجزای هیدرولیک بالاخص به آکومولاتور ها وارد کند. آکومولاتور ها قطعات هیدرولیکی - پنوماتیکی هستند که نقش دمپر را در سیستم های هیدرولیک ایفا می کنند و دارای یک غشای جدا کننده گاهی از جنس تیوپی و گاهی به شکل دیافراگمی می باشند. وجود پلیسه های فلزی در صورت عدم کاربر صحیح از فیلتر روغن هیدرولیک می تواند سبب سوراخ شدن غشای داخلی آکومولاتور ها پیش از آسیب به دیگر اجزای سیستم هیدرولیک شود.

منبع: وبسایت قطره

 

حسین اسماعیلی بازدید : 28 پنجشنبه 18 فروردین 1401 نظرات (0)

ماشین آلات سنگین در واقع نیروی محرک صنعت هستند که در صنایع نفت و پتروشیمی، حمل و نقل، ساختمان و صنایع تولیدی و کارخانه ها مورد استفاد قرار می گیرند. از پر کاربرد ترین نوع ماشین آلات سنگین می توان به ماشین آلات راهسازی شامل انواع لودر ها، بیل های مکانیکی، بولدوزر ها، گریدر ها و …، ماشین آلات کشاورزی مانند انواع تراکتور و کمباین، تراک ها و کامیون ها، ماشین آلات حمل بتن، جرثقیل ها، انواع ژنراتور و مولد و کمپرسور ها اشاره نمود.

 

اغلب ماشین آلات سنگین صنعتی و معدنی از موتور های دیزلی که سوخت گازوئیل را مصرف می کنند استفاده می کنند. شرکت های بزرگی در دنیا به تولید موتور های دیزلی می پردازند که می توان به شرکت کامینز Cummins آمریکا، دویتس DEUTZ آلمان، کاترپیلار CAT آمریکا و نمونه هایی از موتور های جان دییر و پرکینز اشاره نمود.

منبع: پارس ناز

حسین اسماعیلی بازدید : 28 پنجشنبه 18 فروردین 1401 نظرات (0)

فیلتر های صنعتی در بخش های مختلفی از ماشین آلات مورد استفاده قرار می گیرند. عمده فیلتر های صنعتی بر روی موتور های دیزل ماشین های سنگین مانند ماشین آلات کشاورزی، معدنی و راهسازی و حمل و نقل مورد استفاده قرار می گیرند که انواع فیلتر سوخت مانند فیلتر گازوئیل و فیلتر سپراتور آب از گازوئیل نمونه ای از آنها می باشند. فیلتر های روغن و فیلتر روغن هیدرولیک نمونه ای دیگر از فیلتر های صنعتی هستند که اغلب از نوع پیچی مورد استفاده قرار می گیرند. فیلتر های هوا که در دو نوع فیلتر هوای کابین و فیلتر هوای موتور نیز تولید می شوند نمونه ای دیگر از فیلتر های صنعتی هستند.

فیلتر ترکان

یکی از برند های معتبر داخلی تولید کننده فیلتر آلات صنعتی برند فیلتر ترکان می باشد. این برند به تولید انواع فیلتر های کارتریجی مانند فیلتر هوای موتور و فیلتر های کمپرسور مبادرت دارد. فیلتر سپراتور کمپرسور ترکان که در واقع برای جداسازی روغن از هوای فشرده خروجی از کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد دارای قابلیت جذب بسیار بالا بوده که هوا را در خروجی از فیلتر کمپرسور با حداقل آلودگی به بیرون تحول می دهد. استفاده از فیلتر سپراتور کمپرسور ترکان همچنین به جلوگیری از هدر رفتن روغن نیز کمک شایانی می کند.

منبع : نانوتجارت

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 106
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 40
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 71
  • بازدید ماه : 255
  • بازدید سال : 2,883
  • بازدید کلی : 14,430